lezen – schrijven – woordenschat

Speel woordspelletjes met nummerborden in de auto: maak om het eerst een woord met de letters van de nummerplaat van een auto.
Bespreek tv-programma’s/films met de ‘Wie-Wat-Waar-Wanneer-Waarom-vragen. Laat je kind navertellen wat het heeft gezien.
Laat je kind kaartjes/brieven schrijven naar de thuisblijvers. Maak hen attent op hoofdletters, leestekens, spelling(werkwoorden)controle.
Ik ga op reis en neem mee… Je herhaalt het vorige woord en doet er telkens ééntje bij! Ook goed om het geheugen te trainen!
Kies een thema en bedenk een woord dat daarbij past. De volgende moet een woord verzinnen dat bij het thema past en met de laatste letter van het vorige woord begint.
Hoe zou het leven eruit zien van het gezin in de auto voor jou? Stel je ,samen met de kinderen, hun leven voor en waarom ze onderweg zijn. Denk creatief !
Neem een persoon/dier/voorwerp in gedachten. De anderen mogen vragen stellen die jij alleen met ja of nee beantwoordt. Wat zou het zijn?
Vergeet de bib in de vakantie niet!
Minder goed weer? Leuke (taal)gezelschapsspelletjes:  Galgje, Wie is het ?, Scrabble, Pim Pam Pet, Tik Tak Boem, Quar Taal, Draai Taal
Masked reader boekentips
1e en 2e leerjaar: Gebruik de zomerlezenbingo!
Startende lezers: https://leesjemee.classy.be/
https://www.bibbox.be/zomervakantie
https://www.yoleo.nl/boeken
https://www.avi-lezen.nl/site/k-portal/kinderen.htm